Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedrägerimisstänkt bloggerska släpps fri

Den 30-åriga bedragarbloggerskan begärdes på lördagen häktad av åklagare. Men tingsrätten släppte henne fri.

Den 30-åriga bloggerskan dömdes i våras i Södertälje tingsrätt till skyddstillsyn för ett 20-tal bedrägerier.

Men LT kunde visa att hon fortsatte att lura personer på pengar.

I torsdags grep polisen kvinnan misstänkt för ytterligare nio fall av bedrägerier som hon ska ha begått från oktober 2015 till 28 augusti 2016. Bloggerskan erbjöd köpare på internet Håkan Hellström-biljetter, men allt var bluff. När de väl betalat fick de aldrig se skymten av några biljetter. Totalt betalades 142 725 kronor för bluffbiljetterna.

På lördagen begärde kammaråklagare Sara Sundström henne häktad och lutade sig mot det vanligtvis häktesgrundande skälet: återfall i brott.

Men domstolen gjorde en annan bedömning – bloggerskan släpptes på fri fot.

"Känslan att komma ut från arresten efter 2,5 dygn, att dessutom sen frias från häktning!!", skriver kvinnan på sin Facebook.

LT har tagit del av tingsrättens beslut, domstolen skriver: "Det finns visserligen risk att hon fortsätter begå brott, risken är emellertid inte så pass stor att det med hänsyn till straffvärdet för den aktuella brottsligheten och hennes personliga förhållanden finns skäl att häkta henne".

Ett sådant personligt förhållande är att bloggerskan har barn.

– Det är ett ganska lågt straffvärde för de brott hon misstänks för och det ska vägas mot att häkta någon. Domstolen ansåg inte att häktning var proportionerligt, säger tingsnotarie Therese Åkerlund.

Bloggerskan ska ha förnekat brott, men medgivit att hon mottagit pengar. En av hennes förklaringar är att de som köpt biljetter ännu inte hunnit få dem. En förklaring åklagaren och de drabbade inte ger mycket för.

Men även om bloggerskan släppts på fri fot så kvarstår alltjämt misstankarna om de nio bedrägerierna som polisen utreder vidare.

LT har förgäves sökt bloggerskan för en kommentar.