Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragarbloggerskan:  ”Jag har inga kommentarer”

Uppgifterna om att bedragarbloggerskan från Södertälje figurerar i purfärska bedrägerifall överraskar åklagaren Sara Sundström.– Ja, det här är mer än vad jag känner till, säger hon till LT.

Åklagaren Sara Sundström lade nyligen ner 26 fall av bedrägerier begångna av bloggerskan från Södertälje eftersom de låg i tiden före rättegången, man gjorde en så kallade förundersökningsbegränsning – men hon behöll tre fall från tiden före rättegången då den 30-åriga kvinnan dömdes till skyddstillsyn för ett 20-tal bedrägerier.

– Det är tre pågående förundersökningar eftersom värdet är mer än ett halvt basbelopp, när värdet är högt kan man bara förundersökningsbegränsa i undantagsfall, säger Sara Sundström till LT.

Basbeloppet är 44 300 och Sundström tror att det totalt rör sig om runt 100 000 kronor.

– Ja, mellan tummen och pekfingret.

Kommer du att väcka åtal i de fallen? – Det kan jag inte svara på eftersom utredningarna inte är klara än, säger Sara Sundström.

Ett av de fallen rör en 44-årig man som LT varit i kontakt med, han har blivit av med drygt 50 000 kronor i en härva med konsertbiljetter och fotbollsbiljetter till en Champions League-final.

– Jag kände henne sedan tidigare, eller rättare sagt, trodde att jag kände henne, säger han.

44-åringen har tvingats låna 40 000 kronor av sina föräldrar eftersom han lagt ut för andra.

– Det som provocerar mig mest är att hon är ute och reser för mina pengar.

Om hans fall inte skulle leda till rättegång så är han en av dem i den hemliga facebookgruppen som är beredd att driva en civilrättslig process mot bloggerskan.

– Jag har talat med en advokat och han säger att det finns inte på kartan att vi skulle förlora.

Men det finns alltså purfärska fall från augusti i år.

LT kunde i går berätta om flera fall, ett bara några dagar gammalt, där bedragarbloggerskan erbjudit Håkan Hellström-biljetter, tagit betalt för dem men inte levererat dem.

Södertäljekvinnan har alltså fortsatt med sina bedrägerier under sin skyddstillsyn.

– Oj, det är nya uppgifter för mig. Det här är mer än vad jag känner till. Det visste jag inte. Jag har inte fått dem på mitt bord än men det kan finnas en rad orsaker till det, säger Sara Sundström.

Kommer du att förundersökningsbegränsa de fallen också? – Utrymmet för att förundersökningsbegränsa blir betydligt snävare nu. Det är graverande. Det är besvärande om hon begår brott under skyddstillsynen och hon lär få en strängare påföljd om jag väcker åtal igen. Då riskerar hon att skyddstillsynen undanröjs och då kan det bli fängelse.

Bedragarbloggerskan och hennes advokat Pia Björstrand är fåordiga när LT når dem.

– Det kan jag inte kommentera, säger Björstrand på frågan om hon känner till att sin klient begår nya brott under sin skyddstillsyn som hon dömdes till i våras.

– Enligt min kännedom så gör hon inte det.

Har du läst LT:s artikel där vi kan visa att hon fortsätter med sin brottslighet?– Jag har inte läst Länstidningen på ett år knappt, jag vet inte vad ni skriver.

När hade du kontakt med henne senast?– Det kan jag inte kommentera. Det är ju fullständig tystnadsplikt. Men så vitt jag vet så är hon ... har hon helt avstått från att göra nya brott. Det är det enda jag känner till, avslutar Pia Björstrand.

Bedragarbloggerskan själv vill inte tala med LT.

– Jag har inga kommentarer.

Du vill inte tala med mig?– Nej.

Läs även: Hon lurar offer på Håkan-biljetter under skyddstillsyn.