Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beata Milewczyk och SD blir kvar i marginalen

Beata Milewczyk (SD) är en intressant person. Hon kom till Sverige för att arbeta här och förbättra sin tillvaro, jämfört med den hon hade i sitt hemland Polen.

Hon var duktig på att lära sig svenska, hon etablerade sig och integrerades i samhället. Där fanns sådant i Sverige hon var missnöjd med, speciellt invandring och EU-medlemskap – och här ställer man sig frågan varför hon stannat här.

Beata Milewczyk är ung, oerfaren men mycket ambitiös. Hon gav sig in i politiken genom SD för att förändra Sverige – men till vad? Till ett nationalistiskt, egoistiskt och isolationistiskt land.

Vi som ännu lever kommer ihåg 1939 och vad nationalism och rasism betyder för Europa och övriga världen.

Världskriget skapade mycket lidande och skördade över 30 miljoner människoliv.

Du, Beata, fanns inte till när Hitlers Tyskland ockuperade ditt Polen. Du vet inte vad den kommunistiska diktaturen som under 45 år förtryckte din nation betydde, även om du under din uppväxt levde där. Du är emot EU, men varför?

Det är tack vare EU som vi inte har haft krig i Europa sedan mitten av 1940-talet. Gamla fientligheter länderna emellan har ersatts av vänskap och samarbete.

Ditt land Polen har tack vare EU kunnat bygga en infrastruktur som är i nivå med västeuropeisk standard.

Du och två miljoner av dina landsmän har kunnat lämna Polen för att arbeta i europeiska länder och kunna tjäna pengar.

Även om Sverigedemokraterna får 20 procent i valet kommer partiet att stanna i marginalen. Om Beata Milewczyk och hennes parti vill vara med och påverka måste de först ändra människosyn och sin syn på samarbete.

Vi har problem i vårt land och det krävs förändringar. Vi tog in för många invandrare, vi var naiva. Men i det finns det hopp. Det finns vilja och kraft hos de andra partierna för att ta itu med detta.

Demokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare