Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre än senast – men svängiga Kings föll igen i Basketligan

Södertälje Kings åkte på lördagen på sin andra raka förlust. Det var länge jämnt i Täljehallen men efter slarv av två av lagets tongivande spelare i slutet så föll man med 81–87 (21–18, 28–25, 17–25, 15–17).

Det märktes att det viktigaste i början för Kings var att vara påkopplade från start. Starten mot Dolphins på torsdagen fick under inga omständigheter upprepas.

Då föll ju Kings klart efter att ha legat under med 29 poäng i halvtid,

Och visst inledde Kings aggressivt – men inte osjyst. Ändå blev de gröna hemmaspelarna avblåsta för fouls i inledningen. Petiga fouls. Domarna var sedan mycket bättre i slutet men det märks att de vill visa sig på styva linan direkt i matchinledningen, sätta sig i respekt direkt. Synd.

Det plus lite hemmaslarv gjorde att Kings inte kunde rycka åt sig någon betryggande ledning. Den var bara tre poäng stor efter den första perioden.

Den växte till sex i halvtid.

Men Kings lyckades inte skaka av sig Uppsala. Mycket på grund av glödhete kaptenen Axel Nordström som gjorde 28 poäng för gästerna.

Uppsala vände till en tvåpoängsledning efter den tredje perioden.

Och den fjärde perioden blev en rysare där lagen följdes åt hela tiden.

Victor Gaddefors satte 73–77 med exakt fem minuter kvar och Ludwig "Ludde" Degernäs tog en timeout. Men den gav ingen nämnvärd förändring. Uppsala hade en fyrapoängsledning med 3.33 kvar då det var gästernas tur att ta en timeout.

Sedan missade Toni Bizaca två raka straffkast samtidigt som Victor Gaddefors satte en monstertrea och fyra poängsledningen var tillbaka hos Uppsala med 1.46 kvar. Och Pahlmblad med en "airball" i anfallet efter var också oväntat. Och det avgjorde matchen, Uppsala gjorde 79–85 och vann till slut med 81–87.

Kings förlorade returtagningen med 37–44. En avdelning som fortsätter att vara ett problem för Kings.

På spelarsidan gladde Tobias Borg som visade vägen som en ledare redan från start i den här matchen.

Men kanske ännu mer, och ännu viktigare för Kings, Auston Barnes gjorde en riktigt bra match. Han var aggressiv i försvaret, gav allt för återerövra bollen i anfallen och hällde ner tre treor. Varav en betydde 79–80 i slutminuterna.

Barnes spelade 22 minuter, betydligt mer än tidigare. Barnes sköt 75 procent från trepoängslinjen och 50 procent tvåpoängare, fyra av åtta.

Fakta:

Bästa poängplockare, Kings: Tobias Borg 19, Martin Pahlmblad 18, Auston Barnes 12, Toni Bizaca 10.