Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa powerplay ställs mot bästa boxplay

SSK har hela allettans bästa powerplay. Troja/Ljungby har allettans bästa boxplay. I dag möts lagen i Axa sports center.      – De har ju sinnessjuk statistik, säger Jonas Westerling.

SSK hade ett bra powerplay under hösten – laget gjorde 36 mål på 102 tillfällen i powerplay, en utdelning på 35 procent.

I allettan har man varit ännu bättre. Sex mål på elva tillfällen med fler spelare på isen – en utdelning på 54 procent.

– Vi har gjort det jäkligt bra och kunnat utnyttja när motståndarna åkt på utvisningar. Vi gjorde om vårt powerplay lite inför allettan, just för att vi vet att det är sånt som alla lag tittar på. Vi har bytt lite positioner, börjat köra lite nya varianter. Man har ju hört vid tekning till exempel att motståndarna sagt till varandra hur de ska försvara. Det är ju solklart att de tittat på hur vi spelar powerplay, så då testade vi lite nytt. Det har funkat bra, säger Jonas Westerling.

SSK:s powerplay var starkt bidragande till vändningen mot Vimmerby, där SSK gjorde mål vid alla tre tillfällen då Vimmerbyspelare satt utvisade.

– Det är klart att det är bra. Samtidigt får man inte luta sig mot det, vårt powerplay kan börja dippa också och då måste vi kunna göra mål ändå. Men så länge det funkar är det ju skitbra, säger Jonas Westerling.

I dag ställs dock SSK:s powerplay för en intressant utmaning när Troja/Ljungby kommer på besök till Södertälje. Troja lyckades frejda målet vid 97 procent av sina utvisningar under hösten, och släppte bara in mål två gånger i sitt boxplay. Dessutom gjorde Troja fem mål själva i den spelformen – och gick alltså plus målmässigt när de satt utvisade.

– Det blir väldigt intressant att möta dem. De har ju sinnessjuk statistik, säger Jonas Westerling, som dock tror att det spelar liten roll mot SSK:s powerplay.

– Har man ett bra powerplay spelar det ingen roll vad motståndarna gör och hur de försvarar sig, säger han.

Westerling är ett osäkert kort inför matchen, han hade halsfluss i måndags och går på en penicillinkur – men hoppas kunna spela.

– Läkaren har sagt att så fort jag känner att jag kan träna så är det fritt fram. Jag hoppas kunna spela. Men så ska jag ju ta en plats i laget också, det är inte lätt, säger han.

Innan fredagkvällens träning sa Jonas Westerling så här:

– I dag är första dagen jag känner mig fullt frisk och jag är absolut redo att spela om tränarna tillåter mig. Det ska inte vara några som helst problem.

Westerling har börjat allettan poängmässigt svagt, bara en assist på tre matcher.

– Ja, jag har inget att säga utan jag måste bara vara bättre helt enkelt. Visst, de kanske har markerat mig hårdare i allettan men då måste jag vara ännu bättre. Och tycker motståndarna att det är roligt att jaga mig, så är det bara bra så länge vi vinner, säger Westerling.