Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basketveteran önskar högt tempo i kväll

Borås Basket har förlorat fem matcher mot Södertälje Kings i år. Men den senaste var den jämnaste. Och framförallt: den spelades på Borås villkor. Nu hoppas veteranen Mike Palm på ännu en match i högt tempo.

Annons

Borås och Kings är på många sätt varandra motpoler. Medan Kings under Vedran Bosnic vill kontrollera tempot, vill Borås driva upp detsamma.

Borås gjorde näst mest poäng av alla lag i ligan den här säsongen, efter att i fyra år i rad ha varit etta i den statistiken. Och efter att ha förlorat med 61–79 i den första semifinalen i Täljehallen, fick Borås matchen dit man ville i match två.

– Vi spelade snabbare i andra matchen. Det var färre uppställda spel, vi bara attackerade dem. Det har varit ett vägvinnande spel för oss tidigare, så vi ville hitta tillbaka till det, säger Borås centerveteran Mike Palm i en intervju på borasbasket.se.

Borås gjorde hela 92 poäng i Täljehallen i lördags. Problemet var att Kings gjorde 101.

– De är ett bra lag och de har skjutit otroligt bra från trepoängslinjen i de här två matcherna. Det händer. Men de har spelat på sina hemmaplan där de är bekväma. Nu är ska vi spela i vårt hus, där vi trivs. Förhoppningsvis kan vi få publiken med oss, det är viktigt att få i gång dem och sen bara fortsätta att pressa och hålla tempot uppe när det går vår väg, säger Mike Palm.

Kings och Borås har mötts fem gånger den här säsongen och Kings har vunnit alla fem gångerna. Lördagens match var den där Borås, som ledde inför den sista perioden, varit närmast Kings. Och också den enda då västgötarna gjort fler än 80 poäng.

Mike Palm berättar att laget gjorde en del förändringar i försvaret inför matchen och säger att man nog får försöka hitta ett nytt trick eller två inför match tre. För helt lätt att få Kings att sluta sätta trepoängare är det inte. Södertäljelaget har med ganska god marginal bäst snitt på treorna av alla lag i ligan den här säsongen.

– Visst skjuter vi bra, men allt hänger ihop. Vårt spel startar alltid med bra försvar. Det ger oss självförtroende i anfall också, säger Kings coach Vedran Bosnic.

– Sen får vi de skott vi vill ha också. Vi är aldrig själviska, vi spelar runt bollen och hittar den spelare som är i bäst position.

Vad tyckte du om matchen senast, är du nöjd med att ni vann eller missnöjd med att det blev den matchbild som Borås vill ha?

– Jag är glad att vi vann, det är väldigt svårt att kontrollera varje match i 40 minuter. Nu visade vi att vi kan göra mycket poäng om det behövs. Och vi har ändå haft perioder som vi har dominerat i båda matcherna.

Borås har saknat guardstjärnan Omar Krayem, som värmde upp senast, i de båda semifinalerna som har spelats.

– Är han med är det ett plus för dem. Men de visade senast att de är farliga utan honom också, säger Bosnic.

– De har visat många gånger i år att de är ett bra lag. Och nu är det på sin hemmaplan, inför fullsatta läktare. Det kommer att bli en tuff match.

Inför tredje semifinalen

Kings och Borås har mötts fem gånger den här säsongen. Så här har det gått.

I grundserien:

Kings–Borås 75–65

Borås–Kings 73–90

Kings–Borås 96–79

I slutspelet:

Kings–Borås 79–61

Kings–Borås 101–92

Inför kvällens match saknar Borås två forwards, skadade John Brändmark och Christoffer Almstrand som är sjuk. I Kings är det fortfarande oklart när centern Nick Spires, som varit borta sedan februari, kan vara tillbaka. Men det blir knappast i kväll. Kanske till match fyra var Vedran Bosnics besked efter förra matchen.