Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basketlandslaget bryter avtalet med Bosnic

Vedran Bosnic är inte längre förbundskapten för det svenska basketlandslaget. Det skriver Svenska Basketbollförbundet på sin hemsida.

Anmäl text- och faktafel

År 2014 tog Vedran Bosnic över som förbundskapten för det svenska basketlandslaget. Fyra år senare är sejouren över, det meddelar Svenska Basketbollförbundet.

– Svenska Basketbollförbundet har idag valt att gå skilda vägar med Vedran Bosnic som förbundskapten för herrlandslaget. Bosnic tillträdde våren 2014 och har betytt mycket för svensk basket, skriver förbundet på sin hemsida.

SBBF:s ordförande Mats Carlson förklarar beslutet.

– Vi ser ett behov av en ny röst men vill samtidigt tacka Vedran för allt han har gjort för svensk basket, säger Carlsson till SBBF:s hemsida. 

- Vedran har gjort ett fantastiskt jobb som förbundskapten. Det har varit ett privilegium att ta del av hans skarpa basketintellekt och otroliga energi. Svensk Basket har honom att tacka för mycket. Vi är säkra på att vi bara sett början på hans internationella coachkarriär och är stolta över att ha fått vara en del av denna, fortsätter Mats.

Bosnic tränade Södertälje Kings under sju säsonger, men lämnade för schweiziska Lions de Geneve i fjol. Han ledde Kings till sex raka SM-finaler och fyra raka SM-guld.

Vem som tar över efter Bosnic är ännu oklart.

– Processen med att rekrytera en ny förbundskapten startar omedelbart. De senaste årens framgångsrika generationsväxlingar gör att vårt landslag idag har en hög attraktionskraft bland coacher både inom Sverige och utanför dess gränser. För detta, och för många andra stora insatser för svensk basket, väljer vi idag att lyfta på hatten för Vedran Bosnic, säger Johan Stark, förbundets generalsekreterare.

LÄS ÄVEN: Från Spanien till Södertälje – han är Kings nya assisterande tränare: "Hur skulle jag kunna tacka nej?"

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter