Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kingsguarden: ”Det blir en helt ny match”

Dags för andra matchen i semifinalseren mellan Kings och Borås. Och frågan man ställer sig är om Kings ens kan förlora en match i den här serien.

Annons
Mike Joseph.

Match ett var avgjord redan i halvtid och det var bara för att Kings slog av på tempot som segersiffrorna stannade vid 79–61.

Men den som tror att Kings tar lätt på kvällens uppgift har inte lyssnat på Vedran Bosnic och hans spelare de senaste åren.

Guarden Mike Joseph vill inte ge sig in i några resonemang om att Borås inte kan rå på Kings, även om den stora frågan för de flesta neutrala betraktare är om Borås har kraft i sig att ens ta en enda match i den här serien.

– Nej, så kan vi inte tänka, det finns inte en chans att vi gör det. Borås är ett grymt lag, även om (stjärnguarden Omar) Krayem inte är med. De har många bra spelare och första matchen handlade mest om att vi gjorde några grejer som överraskade dem. Det kommer inte att upprepa sig, de har säkert justerat för det nu, säger Kings guard Mike Joseph.

– Vi vet att det blir en helt ny match.

Om Omar Krayem inte kan spela får man ändå ge Kings ett övertag på guardsidan. Ser man på lagen är det i stället under korgarna, med Mike Palm och Christian Maråker, som Borås skulle kunna ha ett övertag. Särskilt om Kings saknar Nick Spires, som sägs vara på väg tillbaka från sin skada men är ett osäkert kort även inför lördagens match.

– Det handlar om lagförsvar, det är det som gör att vi kan stoppa dem. Aaron (Anderson) gör förstås det stora jobbet, men det är viktigt att vi andra hjälper till så gott vi kan, säger Mike Joseph.

Det känns som att ni gör det svårt för motståndarna att utnyttja era svagheter?

- Det skulle jag vilja säga. Vi har våra trick.

Läs mer: Sjölin: Borås redan nere före räkning

Läs mer: Utklassning - sedan hyllades stjärnan

LT-Play: Lovordar lagkamrater - "ligans främste"

Läs mer: Fördel KIngs i semifinalen

Läs mer: Kings redo att gå in i semifinalspelet

Annons