Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnens superkrafter i fokus

Att hänga i taket, frysa saker till is eller att kunna flyga. Önskemålen var många på fredagens superhjältefest på biblioteket i Lunagallerian.

Sportlovet är snart över men för barn med superhjältedrömmar innebar fredagen höjdpunkten på veckan. Biblioteket i Lunagallerian anordnade superhjältefest och flera barn hade klätt ut sig.

– Jag vill kunna klättra upp i taket, säger femårige Enkido Odisho utklädd till spindelmannen tillsammans med sin lillasyster.

Hela veckan har det varit tema ”Action” på biblioteket. Mellan 35-40 barn har kommit varje dag för att delta i aktiviteterna.

– En del har tidigare i veckan varit här och gjort dräkter. Andra har på sig dräkter hemifrån, säger Anna Cedervall, barnboksbibliotekarie.

Tre tjejer som gjort sina egna dräkter är systrarna Shahd och Shaymaa och kompisen Roan. De har dekorerat långa, gula mantlar. Och sjuåriga Shahd Assali skulle vilja ha superkraften att frysa saker till is.

– När det kommer tjuvar kan man stoppa dem för de blir isade, säger hon.

Även Shaymaa vill använda sin superkraft för att stoppa skurkar.

– Jag vill kunna springa snabbt. Då kan jag springa fram och hålla fast den som vill stjäla från folk.

Men inte alla ville klä ut sig. Då fanns i stället möjlighet att få ansiktsmålning.

Även tipsrunda och bordshockey anordnades. Och för den superhjälte som behövde fylla på med superenergi var det inga problem – det fanns gott om fika till alla.