Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens första besök hos tandläkaren blev ett kalas

Kalas när man går till tandläkaren? Ja, för Lea, Victor, Melinda, Saeed och andra treåriga Södertäljebarn blev deras första undersökning i går en minnesvärd upplevelse.

Annons

södertälje. Att gå till tandläkaren kan vara lite läskigt, det gäller inte bara treåringar. Men just i den åldern är det dags för deras första besök. För att avdramatisera det gör Folktandvården några gånger om året upplevelsen kalaslik.

– I stället för att man kallar det för undersökning så säger vi att dom är välkomna på lite kalas och då försöker vi ha ballonger, goodiebags och ansiktsmålning så att det är det som de kommer ihåg och inte att det är jobbigt att gå till tandläkaren, säger Cathrin Ottosson, klinikchef på Folktandvården i Södertälje.

När LT dyker upp sitter Negin Nazar, 33, och målar barnen. Hon är tandsköterska och håller på att utbilda sig till arbetsledare.

– Jag gillar att måla och jag gillar barn. Det är jätteviktigt för små barn när det är första gången som de går till tandläkaren att de känner sig trygga och att det känns jättebra och skönt för dem så att det inte är en så läskig upplevelse att gå till tandläkaren, säger hon samtidigt som gör Lea Eriksson Silva, 3, till en fjäril.

Lea borstar tänderna själv, säger hon.

– Mmm. Sedan borstar mamma.

08–550 921 41