Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnens bod blev en jättesuccé

I lördags invigdes ”Lillboden” uppe på Torekällberget – en handelsbod för barnen helt i 1800-tal.– En riktig succé, tycker familjen Danielsson från Pershagen.

Det tidigare forntidsrummet i handelsboden uppe på Torekällberget har blivit ”Lillboden” – ett alldeles eget handelshus för barnen i sen 1800-talsstil. Det var full fart med lek och pyssel direkt efter invigningen på lördagen.

– Det här passar bättre in i 1800-talets stil som vi har här uppe, och en handelsbod är ju dessutom lite mer passande än ett forntidsrum eftersom den ligger i handelshuset också, säger Kristina Svidén, intendent på Torekällberget, som tillsammans med kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Bohman (S) och teaterskådespelaren Gustaf Gällsing, invigde Lillboden med tal och sång.

Det nya lekrummet är en del av satsningen att lyfta fram stadskvarteret på Torekällberget. Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond beviljade 250 000 kronor för att bygga det nya lekrummet.

Lekrummet är utformat som en handelsbod, intill ligger ett pysselrum. Mycket av rekvisitan, har tillverkats av Torekällbergets eget arbetslag.

– Det här blev väldigt lyckat, en riktig succé, säger Eva Danielsson från Pershagen som var där med familj och barn.