Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara årets köavgift återbetalas

Tomtkön avvecklas – och årets köavgift betalas tillbaka till de 34 som inte får tomter i Kaxberg. – Men gamla avgifter betraktar vi som abonnemang, säger tekniska nämndens ordförande Emilia Pettersson Correia (MP).

Tekniska nämnden beslutade att avveckla den problematiska tomtkön, men inte utan vissa diskussioner.

– Oppositionen ville också avveckla, men ville ändå bordlägga ärendet för att få mer betänketid om hur tomterna ska fördelas i framtiden. Men det låter vi kontoret få utreda vidare, berättar Emilia Pettersson Correia, nämndordförande. Förslaget att lägga ner tomtkön är inget nytt ärende, utan har återremitterats från 2014.

På frågan om det kan bli lotteri om de lediga tomterna i framtiden svarar hon dock:

–Nej, knappast. Man anmäler intresse och om det, mot förmodan, blir fler som är intresserade så kanske vi använder lotten.

Nämnden beslutade också att erbjuda 34 tomter i Kaxberg till tomtkön, som en sista generös gest.

– De som blir kvar i kön efter detta betalar vi tillbaka årsavgiften till.

Och tidigare avgifter, hur blir det med dem?

–Vi betraktar det som ett abonnemang av en tjänst. Du ska veta att många som står i kön har tackat nej flera gånger till de tomter som erbjudits, säger Pettersson Correia.