Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls hårdbevakar VM i Chabarovsk – här är vår uppställning i mästerskapet

 
Bandy-VM i Chabarovsk
Visa alla artiklar

Bandypuls sänder VM i Chabarovsk exklusivt, och redo att ge er den bästa VM-bevakningen någonsin är det här gänget.

MISSA INTE: Bandypuls sänder VM i Chabarovsk – här är matcherna du ser hos oss

Jonna Igeland, reporter

Meriter: Jobbat på Mittmedia i två och ett halv år, tidigare på sporten i Gästrikland och Dalarna, heltid på Bandypuls sedan oktober.

Antal VM: Mästerskapsdebutant.

– Mitt första VM spelas i Ryssland i en arena som tar 10 000 personer och som enligt uppgifter ska vara något av det sjukaste inom bandyn... Klart man är taggad! Det här blir även mitt första utlandsuppdrag i jobbet, men det känns inte som att det finns något bättre sätt att börja än så här. Framför allt kommer jag att fokusera på att guida er tittare på ett bra sätt i våra livesändningar, matcher och TV-program, så det hoppas jag att ni kommer att uppskatta (och missa nu för guds skull inte att följa VM hos oss – jag garanterar att det inte går att hitta en bättre VM-bevakning).

LÄS OCKSÅ: Följ VM med Bandypuls – ställ dina frågor inför mästerskapet här

Fiaskot i Uljanovsk är glömt, det var smärtsamt att uppleva på plats, och nu siktar vi på att göra mästerskapet i Chabarovsk till det mest bevakade någonsin.

► Christoffer Million, reporter

Meriter: Jobbat med Bandypuls sedan sajtens begynnelse 2013.

Antal VM: Chabarovsk blir mitt tredje mästerskap som journalist på plats.

– Tokladdad inför det som väntar! Bandypuls når sin peak med rättigheten att sända VM. Chabarovsk är klassisk bandymark och eftersom jag inte var på plats 2015 så tror jag på mitt livs bandyupplevelse där borta. Det kommer förstås också smitta av sig på rapporteringen. Fiaskot i Uljanovsk är glömt, det var smärtsamt att uppleva på plats, och nu siktar vi på att göra mästerskapet i Chabarovsk till det mest bevakade någonsin.

LÄS OCKSÅ: Bandypuls omdömen om VM-truppen – spelare för spelare: "Största vinnarskallen i svensk bandy?"

Leo Hägglund, kommentator

Meriter: Har bevakat bandy i främst Hälsingland sedan 2003 och var med i det lilla gäng som kickade igång Bandypuls 2013. Kommentator på Bandypuls under flera säsonger.

Antal VM: Noll, zipp, zero.

Jag känner bara att det ska grymt roligt att vara mitt i smeten för en gång skull. Tidigare har jag ju varit en passiv TV-tittare när VM spelats, nu ska jag göra karriärens kanske roligaste jobb – att ge alla tittare den perfekta bandyupplevelsen. Jag lovar att det kommer bli bandynörderi på hög nivå under de matcher vi sänder.

Tobias "Zocke" Johnsson, expertkommentator

Meriter: Tredje säsongen nu som krönikör på BP. Har suttit som expert vid ett 30-tal elitseriematcher inklusive i radio.

Som spelare: Riskmästare Västmanlands länslag, SM-guld med VSK:s P19-lag, var med och tog upp Tillberga i högsta serien, spelade därefter en säsong i högsta serien innan jag slutade med bandy som 27-åring.

Om sitt första mål i allsvenskan (dåvarande högsta serien): Jag har gjort det snyggaste målet någonsin på Anders Svensson. Fick en flipp av Pelle Fosshaug, tog emot bollen i luften, lobbade över Petteri Lampinen vid straffområdeslinjen, åkte runt honom och fortsatte med bollen i luften och lyfte den sedan över Svensson på volley i bortre när han kom ut.

Antal VM: Noll.

– Det känns jäkligt roligt att få följa VM och de bästa spelarna på nära håll, och vara en del av de här sändningarna. Jag har varit med och kommenterat en hel del matcher, men det här blir ju på yttersta nivå och ett internationellt perspektiv på ett annat sätt.

Vad kommer du att bjuda på?

- Det blir lite... sköna anekdoter och storys från det svenska landslaget. Jag sitter med tunga källor, haha!

LÄS OCKSÅ: "Zocke": Om elitserien är en fulchippad Saab är VM-matcherna mot Ryssland en Ferrari

Johan Solum, tekniker/filmare

Meriter: Började som fotograf på Dalarnas Tidningar 2000. Har idag livesport- och teknikansvar för sportsändningarna i Mittmedia. Har varit med från start i utvecklingen av Live-TV inom Mittmedia under 2010-talet.

Antal VM: Noll.

– Det har hänt så enormt mycket med tekniken och kvalitén på livesändningarna inom Mittmedia från när vi startade för bara några år sedan. Från att mest haft lokal fokus har vi även nu tagit steget på hög nationell nivå. 2017 var ett genombrottsår där vi har visat att vi håller och kan leverera även på hög internationell nivå, där Östersunds kvalresa i Europa League är ett färskt exempel.

Vi kommer göra allt för att det ska bli en oförglömlig upplevelse hemma i sofforna, i mobilen på bussen till jobbet eller i sängen.

– Detta blir mitt första VM som jag bevakar på plats. Matchsändningarna och all övrig TV-bevakning från Chabarovsk kommer bli ett superpaket som bandypubliken kommer älska. Vi kommer göra allt för att det ska bli en oförglömlig upplevelse hemma i sofforna, i mobilen på bussen till jobbet eller i sängen. Tips: Koppla upp din mobil, dator eller ipad till Apple-TV eller Chromecast får du en lika fantastisk upplevelse som om sändningarna skulle gå på en traditionell TV-kanal.

LÄS OCKSÅ: Johan Löfstedt: "Mot ryssarna känner du dig nästan fysiskt underlägsen"

Rikard Bäckman, nyhetschef och fotograf

Meriter: Jobbat som sportjournalist i tio år. Var med på ett hörn när Bandypuls skapades 2013.

Antal VM: Det här blir mitt fjärde VM; Chabarovsk på plats 2015, Uljanovsk på plats 2016, Sandviken på plats 2017 och nu i Chabarovsk 2018.

– Det här blir mitt tredje VM på plats i Ryssland. Jag var i Chabarovsk även 2015 – och skriver under rakt av på att det är ett oerhört speciellt ställe. Att Bandypuls ska sända fyra VM-matcher är förmodligen det största jag varit med om under tio år som journalist. Vi kommer leverera en produktion med unik närvaro och inblick, var så säkra på det.

– Sen tycker jag att det är viktigt att poängtera att toppmatcher i elitserien är en sak, rent idrottsligt, som vi njuter av varje vecka under vinterhalvåret. När Sverige möter Ryssland (alldeles särskilt i Ryssland) så hoppar vi upp två-tre steg i den idrottsliga prestationen. Det är något helt annat, och något varje bandyälskare behöver se.

LÄS OCKSÅ: Ikonens besked – slutar i landslaget efter VM: "Jag har brunnit för det här jämt"