Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakslaget: Stjärnan kan missa kvarten

Fotskadan kräver upp till sex veckors rehabilitering.Det innebär att Kings kan få klara sig utan Nick Spires i hela kvartsfinalserien.

Södertälje Kings har varit förskonat från skador. Tills nu.

På en träning för snart två veckor sedan skadade Nick Spires högerfoten. En överansträngning, visade det sig, som hade kunnat leda till en stressfraktur.

Det kan hålla Spires borta från flera slutspelsmatcher. Enligt uppgifter ska det röra sig om upp till sex veckors rehabilitering. Då skulle han i värsta fall kunna missa hela kvartsfinalserien.

– Det är möjligt, men vi vet inte än. Vi ska utvärdera och ta ett beslut när grundserien är över. Det är lite knepigt, säger Kingscoachen Vedran Bosnic.

Spires skadade sig dessutom under en av sina bästa perioder den här säsongen.

Han hade just öst i 18 poäng mot Uppsala och fått ett lyft i returtagningen efter nyår.

– Det är det som är så surt. Jag började verkligen känna att jag började ta ett ganska stort kliv i min utveckling. Jag kände mig i så pass bra form, fysiskt, mentalt och basketmässigt. Allt klickade, säger 21-åringen.

– Men jag har haft värre skador. Jag är rätt van att hantera det och hoppas bli bra snabbt, säger Spires, som drabbades av både fot- och ryggskador i Barcelona.

Vägen tillbaka handlar nu om gymträning och simning.

– Det viktigaste är att hålla i gång min form. Och det är en bra period för mig att

lägga på mig några kilon som jag tappat under säsongen, säger Nick Spires.