Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakslaget – Saltsjöbron förblir stängd

Tidigt på fredagsmorgonen kunde LT rapportera om att Saltsjöbron skulle öppna tidigare än beräknat. Bara någon timma senare kom ett nytt besked.

Annons

Strax efter att LT pratat med projektledaren Joachim Jacobsson och fått nyheten om att Salstjöbron sannolikt skulle öppna under dagen kom bakslaget. 

– En timma efter jag pratat med LT fick jag beskedet från min entreprenör att det uppstått problem på bron vilket gör att vi inte kan öppna upp i dag, säger han.

Orsaken var felaktiga packningar som satts in under ett tidigare skede.

– När de monterade in de nya visade det sig att det började läcka olja från cylindrarna.

Joachim Jacobsson förklarar att de inte har möjlighet att åtgärda något under dagen utan kommer fortsätta arbetet under lördagen. Då kommer också leverantören av packningarna vara på plats.

– Vi kommer jobba under helgen, säger Jacobsson.

Men något nytt besked om när bron på nytt kan öppna för trafik kan han inte ge.

– Det beror på hur det fungerar i morgon. Det är svårt att säga i dag hur lång tid det tar. Det finns chans att det funkar när de kommer på plats. Men man vet aldrig. Det kan forstätta strula.