Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bajs och kanyler på förskolornas gårdar

Kommunen har tröttnat på vandaliseringen av sina förskolegårdar. – Vissa ser ut som sopstationer, säger Göran Lundberg, försäkringsansvarig på kommunen som berättar att man nu vidtar åtgärder.

Kanyler i sandlådan, människoavföring och sönderkarvade möbler. Så ser det enligt Göran Lundberg ut på flera av kommunens förskolegårdar. Därför sätter man nu upp Enskilt område-skyltar på samtliga förskolor.

– Det ger oss rätt att avhysa obehöriga. Lämnar de inte platsen kan vi tillkalla polis, säger Göran Lundberg som menar att den nuvarande situationen är ohållbar.

Flera förskolor har problem med ungdomsgäng som orsakar skadegörelse under stängningstid. Gårdarna används som rastplats för hundar, och sopberg efter grillfester är vanligt förekommande.

– Det är tråkigt för barnen och kostar mycket pengar säger Göran Lundberg, och berättar att personalen får ägna timmar åt att städa varje vecka. Tid de skulle kunna vara med barnen.

Vissa av förskolorna har kameraövervakning, vilket har visat sig ha en dämpande effekt på skadegörelsen.

– Om det inte räcker med uppskyltning kan det bli aktuellt för alla gårdar längre fram, säger Göran Lundberg.

Skyltarna ska vara på plats i slutet av mars.