Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bahne kan debutera hemma mot BP

Assyriska tar emot Brommapojkarna på hemmaplan i säsongens första träningsmatch.
Många nya spelare får visa upp sig då och många lär vara mest nyfikna på nye målvakten Magnus Bahne.

En sträckning i ljumsken oroade, men just nu talar allt för att Magnus Bahne får debutera mot BP. Och han får göra det med en backlinje som lär vara ny den med.

– Det är bra att vi får många träningsmatcher och många träningar på oss. Jag vill känna backlinjen som min egen ficka. Det är viktigt att vi alla vet vilka situationer vi kan sätta varandra i, säger Magnus Bahne.

Att Assyriska kan värva spelare från konkurrentklubbarna i superettan är inget nytt. Men det är inte helt vanligt att man värvar spelare som presterat bra i allsvenskan och är på toppen av sin karriär.

– För det första är målvakten alltid en viktig pusselbit för ett lag som vill nå framgång. Sedan sänder värvningen av Magnus Bahne tydliga signaler till etablerade spelare om Assyriskas ambitioner i framtiden. Det känns väldigt bra, säger tränaren Rikard Norling om Bahne.

Bahne klev av träningen i går lite tidigare än alla andra för att få lite stretching, lite massage och givetvis en bastu.

– Jag flyttade hit för utmaningens skull. Jag följde klubben lite grann förra

säsongen och gillar att Assyriska spelar en attraktiv fotboll. Sedan har jag förstått

att supportrarna är väldigt engagerade och det är så det ska vara. Det är mycket känslor i spel i den här klubben och det lockar, säger Magnus.