Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backman målskytt – utan att jubla

SSK-fostrade Eric Backman gjorde 2-2-målet för Västervik – men höll igen vid firandet.- Det räckte med att göra mål, säger han efteråt.

Annons

Västerviksbacken Eric Backman berättade före matchen i LT om nervositeten av att spela i Scaniarinken mot SSK, som moderklubb och sitt favoritlag som han normalt stöttar i alla väder.

”Jag kommer göra min sämsta match” sade han, men det var givetvis med glimten i ögat.

För Backman gjorde en mycket stabil insats för Västervik, och petade dessutom in 2-2-målet när han följde med i ett anfall och slog in pucken vid bortre stolpen.

-Ja, det är klart att jag inte skulle göra min sämsta match. Jag lyckades väl jinxa det lite, säger Backman.

Målfirandet däremot, var av det lugnare slaget.

-Ja, jag höjde armen först, sen tog jag ner den rätt snabbt. Jag vet egentligen inte varför, det bara blev så. Jag såg SSK-klacken och tänkte att jag inte ville fira framför dem. Det räckte med att göra mål, säger Backman efteråt.

Målet var hans första i allettan. Men det räckte alltså inte till seger, trots stor dominans för hans lag. SSK lyckades stå emot Västerviks enorma tryck och vann med 4-2, mycket tack vare briljant målvaktsspel av Alexander Sahlin.

-Ja, jag vet inte vad Sahlin hade käkat den här gången. Han var riktigt bra. Men jag hade ett skott i ribban också, och (Joacim) Hedblad hade ett i stolpen. Det är klart att det är trist att förlora, men en annan gång trillar puckarna in om vi spelar så här, säger Backman.