Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backman målskytt – utan att jubla

SSK-fostrade Eric Backman gjorde 2-2-målet för Västervik – men höll igen vid firandet.- Det räckte med att göra mål, säger han efteråt.

Annons

Västerviksbacken Eric Backman berättade före matchen i LT om nervositeten av att spela i Scaniarinken mot SSK, som moderklubb och sitt favoritlag som han normalt stöttar i alla väder.

”Jag kommer göra min sämsta match” sade han, men det var givetvis med glimten i ögat.

För Backman gjorde en mycket stabil insats för Västervik, och petade dessutom in 2-2-målet när han följde med i ett anfall och slog in pucken vid bortre stolpen.

-Ja, det är klart att jag inte skulle göra min sämsta match. Jag lyckades väl jinxa det lite, säger Backman.

Målfirandet däremot, var av det lugnare slaget.

-Ja, jag höjde armen först, sen tog jag ner den rätt snabbt. Jag vet egentligen inte varför, det bara blev så. Jag såg SSK-klacken och tänkte att jag inte ville fira framför dem. Det räckte med att göra mål, säger Backman efteråt.

Målet var hans första i allettan. Men det räckte alltså inte till seger, trots stor dominans för hans lag. SSK lyckades stå emot Västerviks enorma tryck och vann med 4-2, mycket tack vare briljant målvaktsspel av Alexander Sahlin.

-Ja, jag vet inte vad Sahlin hade käkat den här gången. Han var riktigt bra. Men jag hade ett skott i ribban också, och (Joacim) Hedblad hade ett i stolpen. Det är klart att det är trist att förlora, men en annan gång trillar puckarna in om vi spelar så här, säger Backman.

Annons