Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bååth ska få flyt i Syrianska

Med viktige Abgar Barsom avstängd får Anders Bååth en nyckelroll för Syrianska i kväll hemma mot Örebro.
– Det gäller att inte spela för mycket i sidled, säger han.

Det har varit en svajig säsong för Anders Bååth. Den defensive mittfältaren såg på förhand inte ut att få mycket speltid när Syrianska värvade Johan Arneng från Ålesund som komplement till Abgar Barsom.

Men de många skadorna gjorde att Bååth fick chansen ändå – när han inte själv varit skadad.

– Det har verkligen varit upp och ner. Avbytarbänken är nog där jag suttit minst, antingen har det varit startelvan eller läktaren, skrattar 20-åringen.

Senast mot Gefle (förlust 1–2) kom han in i slutet med mycket energi och ordnade några målchanser. Och i kväll kan han räkna med att starta som defensiv mittfältare tillsammans med Johan Arneng. 

– Det är en väldigt viktig position, det är vi som fixar tempot i vårt spel. Vi får försöka att inte spela så mycket i sidled utan mer framåt, säger Bååth.

Kommer du kunna tänka på det under matchens gång också?– Det beror väl på lite, man måste ju följa lagets matchplan men det blir ju en kombination med ens eget spel. Jag själv vill mycket framåt, men visst blir det kanske någon passning i sidled också. Det är svårt att spela en hel match utan att passa i sidled.

Fem matcher återstår av säsongen och Anders Bååth berättar att han håller bra koll på de andra lagen i tabellen. Samtidigt i kväll spelar Trelleborg, på kvalplatsen tre poäng upp, hemma mot Gais.

– Det är klart man har koll, det är bara att hoppas att de torskar. Själva behöver vi ta minst en poäng, tror jag, säger Bååth.

Managern Özcan Melkemichel tror att motståndet passar Syrianska bättre än Gefle.

– Nu möter vi ett spelande lag och det kommer att öppnas andra ytor för oss. Men vi måste vara mer disciplinerade defensivt och anfallsspelet blir mycket viktigt. Vi ska ha tålamod och aktivera alla våra offensiva spelare.

Läget i lagen:

Syrianska vann mot Kalmar FF förra helgen, i söndags blev det 1–2 mot Gefle efter en blek insats.

ÖSK kommer med fyra raka förluster i bagaget, senast 0–2 hemma mot IFK Göteborg. Laget är dock på tryggt avstånd från bottenstriden, även om man säkerligen vill vinna igen.