Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgjorde – på 31 sekunder

31 sekunder. Med två mål på en dryg halvminut stängde Telge SIBK hemmamatchen mot Hagfors IF Uddeholm – vilket cementerar topp två-platsen.

När division ett västra startade om efter julledigheten gjorde serieledande Telge SIBK jobbet grundligt hemma mot Hagfors IF Uddevalla.

I höstens bortamöte krävdes en vändning för att Södertäljelaget skulle kunna vinna. Inte i Västergård arena på lördagen. Telge SBIK ledde under resten av matchen efter Terese Ahlqvist 1–0-mål efter drygt åtta minuter – och vann till sist med klara 6–1.

Det knäckande rycket dröjde, men var sedan desto kvickare.

På 31 sekunder i den tredje perioden gick Telge SIBK från 3–1 till 5–1, genom Maja Ericson och Caroline Rosenberg. Två mål som effektivt stängde matchen.

– Det som fäller avgörandet är i grund och botten vår grundläggande skicklighet. Små enkla detaljer som bättre bollmottagningar, bättre avslut, tydligare jobb mot mål. Det är små marginaler. Sedan står det 6–1 på tavlan, men tittar man över hela matchen är det bara några gånger vi är lite bättre än de, sade Telge SIBK:s huvudtränare Richard Gårdman.

Gästernas poängsprutor, 16-åriga Matilda Jansson och 17-åriga Amanda Berggren, nollades – medan Telges spetsspelare visade vägen. Terese Ahlqvist och Felicia Forsmark hade båda två poäng i matchen, och deras kedjekamrat Charlotta Ekstrand noterade också ett mål och en assist.

Telge SIBK gick i och med segern upp på 28 poäng. Och då andraplacerade Rönnby Ungdom och Skoghall möts på söndagen kommer Telges topp två-placering vara än mer cementerad på måndag.

– Vi är ett jagat lag. När vi kliver in i den andra delen av säsongen kommer alla lag att vilja slå oss, oavsett tabellplacering gör de sin bästa match mot oss. Är vi etta eller tvåa så kvalar vi – det är den målsättningen vi har. Rönnby kommer att vara med där, och jag tror att Skoghall kommer att segla upp bra. De har fått tillbaka lite spelare, sade Gårdman.