Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgiftsfria bibliotek utlovas i #kandulova: ”Biblioteken fyller en viktig roll i samhället”

Signaturen Maria vill att biblioteken i Södertälje ska fortsätta vara avgiftsfria. Nu får hon medhåll från vänster till höger.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Frågor och svar fortsätter att strömma in till lt.se/kandulova där vem som helst får ställa sin egen fråga till politikerna i Södertälje, Nykvarn och landstinget.

Signaturen Maria undrar om partierna i Södertälje kommun kan lova att böcker med mera kommer att fortsätta vara avgiftsfri på biblioteken.

”Bibliotek har en viktig samhällsfunktion, att låna böcker ska vara enkelt och smidigt. Bibliotek ska också vara tillgängligt för alla, därav avgiftsfria”, skriver Leonard Cilthe (M), ordförande för Muf Södertälje.

”Biblioteken fyller en viktig roll i samhället. Möjligheterna att gratis kunna låna böcker är en självklarhet. Vi vill utveckla våra bibliotek med ökad tillgänglighet och service, inte begränsa dem med avgifter eller andra hinder”, skriver kommunalrådet Boel Godner (S).

Läs även: Södertälje och Nykvarn långt under rikssnittet för utlånade böcker: ”Går inte att jämföra sig med andra”

”Södertäljes bibliotek är viktiga som mötesplatser och som plats för kunskap, läsning och språkutveckling med mera. Lån av böcker ska självklart vara avgiftsfria! Biblioteken ska vara tillgängliga för alla och ha god service och öppettider”, skriver toppkandidaten Hanna Klingborg (MP).

Samtliga partier har svarat ja på frågan. Här kan du läsa deras svar.

Gå in på lt.se/kandulova och skriv in den fråga du vill ha svar på.

Annons