Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äventyrsbadets framtid ska diskuteras

Förhandlingarna om Äventyrsbadets vara eller icke vara fortsätter. Samtidigt pågår renoveringarna av de slitna badhuslokalerna.

Södertälje kommun och Actics samtal om huruvida Sydpoolens äventyrsbad kommer öppna igen fortlöper.

Actics vd Christer Zaar säger att han inte vill gå händelserna i förväg men tycker att de samtal som förs med kommunen är bra.

– Vi har en bra diskussion där det kommer in mycket information från olika håll. Kommunen har gett input på hur man tänker kring hela området, säger han.

Christer Zaar förklarar att de för närvarande ser till hur de nu stängda lokalerna ska utnyttjas under ett längre tidsperspektiv.

– Vi försöker se framåt i en fem, sex, sju år. Det kan vara så att i ett par år framåt finns det ett utbud och om ytterligare fyra, fem år kanske man har en annan typ av utbud. Så vi möter olika typer av befolkningsmönster men även efterfrågan, säger han och menar att han inte vill säga bu eller bä huruvida Äventyrsbadet gör en comeback.

Samtidigt som renoveringarna av de hastigt stängda lokalerna pågår ser de även över om fler åtgärder behöver göras.

– Vi undersöker bassängen när vi tappat ur vattnet för att se om fler reparationer behöver göras. Gudskelov har inget mer hittats utan det löper på enligt plan, säger Christer Zaar.