Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äventyrsbadet stängs med omedelbar verkan

En av Södertäljes genom åren största besöksattraktioner stänger. Sydpoolens äventyrsbad finns från och med i dag, lördag, inte längre.

Annons

Besökare till Sydpoolen möttes under fredagen av en skylt med texten: ”Äventyrsbadet stänger klockan 18.00 i dag och kommer vara stängt tills vidare”.

Enligt Sydpoolens ägare Actic handlar det om att bolaget vill göra om hela anläggningen till ett friskvårdscenter. Och stängningen av äventyrsbadet är permanent.

– Ja. Vi har de senaste fyra, fem åren sett en nedåtgående trend vad gäller besökarna dit, samtidigt som vår friskvårdsdel drar oerhört många besökare. Äventyrsbadet är mycket en 90-talsprodukt och har fört en tynande tillvaro här. Samtidigt finns det i dag många liknande bad i närheten, som dessutom har mycket mer att erbjuda, säger Christer Zaar VD för Actic.

Han ser nu i stället Sydpoolen som ett fullskaligt hälsokluster med både möjlighet till träning och friskvård, med bad- och simverksamhet, med idrottsmedicin, rehabilitering och i förlängningen också företagshälsovård, tandvård, specialistvård, kanske vårdcentral.

– Vi vill utveckla Sydpoolen vidare, och vi inleder nu en dialog med kommunen om detta. Vi ser ett utökat behov för en starkare integration mellan sjuk- och hälsovården samt friskvårds- och träningsområdena. Med utvecklingen som nu sker under kommunens ledning av Kanalstaden är det rätt tid att ta detta steg, säger Christer Zaar.

Han hoppas att hälsoklustret ska vara till nytta för de boende och företag i regionen.

Men varför har besökarna inte informerats i förväg om att badet ska stänga?– Egentligen hade vi velat gå ut med informationen i förväg men efter att i veckan ha haft en betongexpert inne för att göra byggnadstekniska undersökningar inför en renovering så bedömde vi att vi stänger nu omedelbart, säger Christer Zaar.

Är det farligt att vistas i äventyrsbadet?– Vi har ett bra samarbete med det lokala skyddsombudet och visst, det finns en del sprickbildningar och lösa plattor men nej, det är inte farligt. Vi hade kunnat hålla öppet en tid ytterligare men samtidigt behöver vi ha in byggnadsarbetare där och nu kunde vi få in dem med kort varsel. Det var rätt tajmning för oss, säger Christer Zaar.

Så du tror inte att barnfamiljer kommer att stå och rycka i dörren till äventyrsbadet nu i helgen? – Vi har information på dörrarna och även ute på biljettautomaterna. Jag tror dessutom att de flesta av besökarna går in på vår hemsida innan de åker hit och där finns också informationen om att badet är stängt, så jag tror inte att så många kommer att åka hit i onödan, säger Christer Zaar.

Han betonar också att Sydpoolens övriga verksamheter är i gång precis som vanligt.