Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även gymnasiets elever har rätt till trevlig måltid

För mig som förälder till tre barn som studerar i Södertälje kommun är utbildningen en viktig fråga.

En viktig förutsättning för att eleverna på bästa möjliga sätt ska kunna fullfölja sina utbildningar med bästa möjliga resultat är skolmaten. I vårt fina Sverige läggs stora pengar på kompetent personal i skolans värld.

På Wendela Hebbe-gymnasiet utförs en god utbildning för elever med intresse för ett framtida yrke inom media och kultur. I mina barns fall är det ett utmärkt tillfälle att få utöva sitt estetiska intresse tillsammans med att samtidigt få en utbildning som ger möjlighet för högskolestudier.

En nackdel är däremot skolans matsal. Vi betalar stora skattepengar som går till skolan och dess skolmat. Men mitt barn lägger stora summor på att få i sig mat för att orka med studierna genom att gå ut och äta på restauranger. I början trodde jag att anledningen var kinkiga barn som hellre äter pizza, hamburgare eller pasta än skolans husmanskost. Men efter att ha tagit del av skolans matsedel och även besökt skolans matsal har jag konstaterat att anledningen är en annan.

Vid mitt besök på skolan möttes jag av otrevlig personal med "taggarna utåt" som gjorde måltiden mindre trevlig. Dessutom serveras mat som inte ser särskild trevlig ut och som dessutom inte smakar bra.

Hade detta vart en restaurang där kunderna betalar för maten hade den gått i konkurs för längesen. Vart går våra skattepengar och var är all kompetent skolmatspersonal?

Orolig förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare