Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även Elmsäter-Svärd KU-anmäls efter utsläppsfusket

Inte bara Annie Lööf har hamnat i blåsväder efter avslöjandet om varningarna om det misstänkta utsläppsfusket. Nu KU-anmäls även Enhörnabon Cartharina Elmsäter-Svärd (M).

De båda före detta ministrarna Annie Lööf (C) och Catharina Elmsäter-Svärd (M) anmäls nu till riksdagens konstitutionsutskott, skriver Svenska Dagbladet. De anklagas av anmälaren, socialdemokratiska riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson, för att inte ha agerat när EU via ett brev varnade för misstänkt utsläppsfusk i bilindustrin.

Det var SvD som häromdagen avslöjade att näringsminister Annie Lööf varnades av EU för misstänkt utsläppsfusk i bilindustrin redan 2012. Nu anmäler den socialdemokratiska riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson dåvaranade näringslivsminister Lööf till KU för att inte ha agerat på varningen.

Hon nöjer sig dock inte med detta utan anmäler även Enhörnabon och moderaten Catharina Elmsäter Svärd som då var infrastrukturminister.

– Det diarieförda brevet verkar ha gått till transportenheten på näringsdepartementet vilket är Catharina Elmsäter-Svärds område. Det är viktigt att se vem som har gjort vad och om man har fullgjort sin informationsplikt gentemot riksdagen, säger Eva-Lena Jansson till SvD.