Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attacken i Hurghada: Vågade inte gå ut på dagar

Jennifer Forsell från Brunnsäng är besviken och längtar hem. Knivattacken på grannhotellet i fredags förstörde semesterresan totalt.

24-åriga Jennifer Forsell reste till semesterorten Hurghada i Egyptern förra tisdagen, för en veckas semester med pojkvännen. Men fredagens knivattack då flera svenska turister attackerades av två knivbeväpnade män på en hotellrestaurang förändrade allt.

– Vi fick reda på det som hänt via släktingar, och via media. Vår researrangör hörde inte av sig förrän efter ett par dagar. Det är vi väldigt besvikna på, för innan de hörde av sig visste vi inte om vi skulle våga oss ut. Vi var liksom på vår vakt hela tiden, säger Jennifer.

– Vi visste inte vad vi skulle tro, det var rykten om IS, men nu verkar det inte vara så farligt här utanför.

Jennifer berättar att många undrat varför de valde att åka till Egypten, och att de känts sig säkra då UD inte avrått från att resa. De svenska gästerna på framför allt det drabbade hotellet erbjöds extraflyg hem ganska omgående, men den möjligheten fick Jennifer och hennes pojkvän inte reda på förrän långt efter.

– Ingen ville vara kvar just då, så visst hade det varit intressant. Men nu åker vi hem i morgon kväll. Det ska bli skönt, och det är direktflyg till Sverige.