Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta bilar förstörda av bränder i natt

Räddningstjänsten släckte under natten mot måndag flera brinnande på bilar på en parkering i Saltskog.

Annons

Det var vid klockan 00.57 som SOS Alarm tog emot ett samtal om att en bil brann på parkeringen på Myntstigen i Saltskog.

Två minuter senare kom ytterligare ett samtal där uppringaren uppgav att tre bilar brann. Den häftiga branden spred sig fort till bilarna som stod tätt parkerade. Det slutade med att sju bilar förstördes av eldsvådan.

– Några bilar är totalförstörda och några är värmepåverkade, säger Patrick Johansson, operativ chef räddningscentralen Stockholms län.

Branden var häftigt och fick större omfattning än andra bilbränder eftersom fordonen stod så tätt parkerade.

En dryg timme senare, klockan 01.44, var släckningsarbetet avslutat. Det finns i nuläget inga uppgifter om hur branden startat. Spridningsrisken var låg då parkeringen ligger ungefär 100 meter från närmaste bostad.

Senare, vid 04-tiden på morgonen, brann det igen. Denna gång på Fornhöjden. Antalet förstörda bilar under natten slutade därmed på åtta.

Är det en uppgång i antal bränder igen?

– Det här är väl mer en specifik händelse med många bilar. Vi har haft ett jämnt flöde av bilbränder, kanske är det så att det sticker upp någon vecka men ner en annan vecka. Och det är möjligen så att det minskar i det längre perspektivet, säger Patrick Johansson.

Annons