Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta åtalas för morden

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Tio personer åtalades på onsdagen för morden på bröderna Moussa. Åklagarna valde att åtala åtta av dem för mord och två för medhjälp till mord.
– Vi menar att de i samförstånd begick morden, säger Björn Frithiof.

Under stort säkerhetspådrag kallade länskriminalen till presskonferens i Stockholm i går för att presentera åtalet. Totalt 17 personer åtalas för tre mord, ett mordförsök, utpressningar och ett människorov.

Det är en utredning som tagit nästan två år.

– Det har varit en enormt komplicerad utredning eftersom folk inte vill prata med polisen. Vi har därför en enorm mängd telefonanalyser och avlyssningar som stora delar av åtalet bygger på, men med tiden har fler börjat prata, säger Thomas Nordström, kriminalinspektör och utredningsledare på länskriminalen i Stockholm.

Av de 17 åtalade åtalas tio personer för dubbelmordet den 1 juli i Oasen. En av dem – ledaren, Bernard Khouri – åtalas för anstiftan till alla tre morden. Åklagarna anser att han beordrade och planerade morden på bland annat Yaacoub och Eddie Moussa.