Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att värna om demokrati och allas lika värde

Invandrings- och flyktingpolitiken är helt bortom all kontroll. Inte heller id-kontroller fick flyktingströmmen att minska på något effektivt sätt. Den medförde bara tågförseningar, stress och missförstånd.

Regeringen försöker på alla möjliga sätt minska antalet asylsökande, men det känns att det är för sent. Först ger man människor på flykt alla möjliga löften och erbjuder hjälp till alla som behöver den, och nu plötsligt säger man nej till en stor del av dem som kommer hit. Hur tänkte man med det?

Skulle det inte vara bättre om man sänder en konkret signal om hur många och vem som kan söka hjälp hos oss?

En del kan känna sig lurade och de har rätt i det, tycker jag. Skriker man att alla är välkomna hit så får man alla hit. Och lite i efterhand säger man till en stor grupp: förlåt, men vi har inga boendeplatser.

Ska de nyinkomna trolla fram boende till sig själva, eller? Tänk först, handla sedan. Det skulle man ha i grunden som ansvars-tagande politiker.

Vi i Sverigedemokraterna står inte bakom en så ansvarslös invandrings-politik. Vi vill hjälpa så många som vi bara kan och det går bäst där på plats i deras hemländer. För samma pengar hjälper man många flera och särskilt dem som faktiskt kämpar för sina liv.

Vi står inte heller bakom massinvandringen som Södertälje kommun kallar för plikten att hjälpa. Vi tycker framför allt att man måste man ta ansvar för dem som redan är på plats i Södertälje och hjälpa dessa.

Att sätta stopp på massinvandringen är vårt budskap, men man måste hålla sig till demokrati och mänskliga rättigheter.

Alla är lika mycket värda för oss, det har vi stått för hela tiden. Det finns olika möjligheter att försöka visa människor att massinvandring inte är någon hjälp, snarare tvärtom.

Man har rätt att visa sitt missnöje med kommunal politik, men fortfarande måste man göra det på ett civiliserat sätt skulle jag vilja uttrycka det.

Man har rätt att säga till ledande politikerna att nu har vi alla fått nog, och att det räcker, men man har aldrig rätt att anlägga en brand där det var meningen att människor skulle bo. Även om man inte gillar utvecklingen i politiken har man inte rätt att hota eller skada andra.

Branden i villan i Väster-gård var en hemsk händelse. Ingen har rätt att förstöra egendom bara för att man inte gillar massinvandring.

Vart är vi på väg? Vart försvann empatin, människors lika värde och respekten för varandra?

Vilka var budskapen med den här branden? Renovering i villan kostade en del, personal som skulle arbeta där är nästa post i kostnaderna. Och till det tillkommer kostnader med att placera de tio personerna någon annanstans. Tänkte man att man sätter stopp för massinvandring med detta?

Nej. Det här är bara ett destruktivt agerande som leder ingenstans.

Man kan ge sig på politiska beslut och försöka bestrida dessa, men ingen har rätt att ge sig på andra människor eller deras bostäder.

gruppledare

Beata Kuniewicz (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel