Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att prata bort verkligheten är ingen lösning

I stället för att ta chansen och berätta på vilket sätt äldreomsorgen i Södertälje ska förbättras väljer Pia Sjöstrand (S) och David Winerdal (KD) att prata om allt annat än vad frågan egentligen handlar om.

Anmäl text- och faktafel

Precis som de flesta andra som har följt problemen inom äldreomsorgen är vi medvetna om att det finns en styrgrupp. Styrgruppen har till uppgift att initiera och peka ut riktningen för förändring, men styrgruppen i sig kan knappast vara målet.

Varför får inte Södertäljes invånare i stället höra på alla de fantastiska lösningar som denna styrgrupp borde ha kommit fram till under det år som den har funnits till. Detta vore mer konstruktivt än att kalla det raljerande när oppositionen påpekar brister.

Till skillnad från hur Pia Sjöstrand och David Winerdal väljer att hantera situationen genom perspektivförskjutning och påståendet att allt kommer bli bra skulle vi i stället vilja fokusera på lösningar som faktiskt skapar skillnad för såväl äldreomsorgens kunder som för de anställda.

Detta är ingen riktig valfrihet utan bara en lek med ord

De tjänster som levereras till kommunens kunder inom vård och omsorg måste hålla högsta kvalitet och ett steg i att säkra detta är valfrihet. Ofta pratas det om att det finns valfrihet i Södertälje eftersom kommunen har valt vad man får välja mellan, men detta är ingen riktig valfrihet utan bara en lek med ord.

När man har gjort fel är det viktigt att man tar ansvar för att rätta till problemet och då passar det sig inte att prata bort verkligheten bara för att den är jobbig utan då krävs handlingskraft.

Därför väntar vi med spänning på styrgruppens konkreta lösningar som snarast möjligt kan sättas in för att Södertälje ska kunna ha en värdig äldreomsorg.

Anne-Marie Larsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel