Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åter normalläge på vägarna och på sjukhuset

Onsdagen går till historien som en av de värsta trafikdagarna i Södertälje under de senaste åren. Stora förbättringar har skett under natten, men det är fortfarande risk för halka under torsdagen.
Samtidigt har verksamheten återgått till det normala på sjukhuset i Södertälje. Majoriteten av de skadade kunde lämna omgående.

Masskrockar, många skadade, inställda bussar, försenade pendeltåg och avåkningar – på onsdagen var det svårt att ta sig fram i Stockholms län. På torsdagen ser det ljusare ut.

Polisen meddelade under morgonen att både väg- och kollektivtrafiken fungerade normalt. Två mindre allvarliga olyckor har dock rapporterats på E4 i Södertälje kommun: en krock mellan flera bilar och en avåkning. Det är fortfarande halt – så bilister uppmanas att ta det försiktigt och hålla avstånd. Mindre störningar och förseningar kan alltså förekomma.

På länsväg 225 har det varit stopp för tung trafik i båda riktningarna mellan Södertälje och Nynäshamn, vilket hävdes vid klockan 9 på torsdagen.

Sjukhuset har också återgått till normalläge. Under onsdagen fick man in 28 patienter till följd av olyckorna och verksamheten gick in i stabsläge. Majoriteten av de skadade, 25 personer, kunde lämna sjukhuset före klockan 15 på onsdagen, varpå stabsläget hävdes.