Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åter en vinter med kalla bussar

Jag måste bara, efter dagar av vinterväder med snö och minusgrader, ställa en fråga till ansvariga för Nobina som kör Södertäljes lokaltrafikerande bussar: Anser ni att det är rimligt att man som betalande resenär ska sitta i dessa bussar som helt och hållet saknar allt vad värme heter?

Annons

Elementen är totalt iskalla. Det är till och med så kallt i bussen att det kommer rök ur munnen när man andas. Det är bara för mycket. Jag undrar hur era chaufförer står ut med sitt jobb.

Hade inte denna stad fått ett antal splitternya bussar, vill minnas att LT skrev om det? Jag har i alla fall inte åkt med en endaste buss som har värme.

Fast man är hur påpälsad som helst – dubbla långkalsonger, tröjor, mössa, tjock jacka med luva – kommer man in på en iskall buss och går ut efter sin resa om möjligt ännu mer genomfrusen. Att vara rustad för minusgrader och snöstorm hjälper föga när man sitter på sitt iskalla säte och känner sig som en istapp – både utanpå och inuti. Är man inte redan sjuk så blir man det.

Om jag hade haft hälsan i behåll skulle jag definitivt cykla eller promenera. Det skulle göra att man fick upp värmen betydligt mer än vad man får i Nobinas bussar. Tyvärr kan jag inte det, och tycker att det känns beklagligt att behöva betala för bussresor som är en pina för kroppen.

Åker emellanåt med Nynäshamnsbussarna, när man är ute i rätt tid (de har inte så täta turer). Jag måste säga att i jämförelse med lokalbussarna är de i stort sett alltid nyare och framför allt med en varmare miljö.

Det är inte första vintern det sett ut så här. Hur länge, och hur många vintrar, måste vi stå ut med detta?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel