Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalade för dubbelmordet nekar brott

 
Dubbelmordet i Västergård
Visa alla artiklar

Nu åtalas de två män som misstänks för dubbelmordet i Västergård. Enligt åtalet ska maken smygfilmat sin hustru och senare mördat henne genom att skära halsen av henne.

På fredagen väckte åklagare Sara Sundström åtal mot de två män som sedan februari suttit häktade misstänkta för morden på en kvinna och en 21-årig man i en lägenhet i Västergård i januari.

Enligt åtalet finns makens DNA på en plastbit med den mördade mannens blod.

Plastbiten liknas vid en del av ett knivskaft och har enligt åklagaren tillhört det tillhygge som använts vid mordet på mannen. Båda männen nekar till brott.

– Min klient förnekar att han skulle gjort sig skyldig till mord. Han är inte inblandad på något sätt, säger advokat Johan Eriksson, som försvarar den mördade kvinnans make.

Hur förklarar din klient att hans DNA finns på en plastbit som enligt åklagaren tillhör mordvapnet?

– Hon har inget stöd för att plastbiten skulle tillhöra mordvapnet. Min klient har bott i lägenheten, så det är inget konstigt att hans fingeravtryck finns där, säger Johan Eriksson.

Även den medåtalade mannen förnekar brott.

– Min klient har inte deltagit i gärningen och var inte i lägenheten när brottet begicks, säger advokat Thomas Martinson.

– Han hade inga ambitioner att döda kvinnan, som var en bekant. I övrigt kommer han att redogöra för sina förehavanden i rättegången, säger han.

Huvudförhandlingen i målet beräknas pågå under minst fem dagar och påbörjas den 5 augusti i Södertörns tingsrätt.

LT har utan resultat sökt åklagare Sara Sundström.