Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalade fick inte byta advokat

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Tingsrätten har nu beslutat att ge åklagarna rätt att ålägga restriktioner för alla tio åtalade i det stora gangstermålet som inte släppts på fri fot.

Det rör sig om personer som dömdes till mellan tre och livstids fängelse för mord, utpressningar och människorov i den tidigare ogiltigförklarade rättegången. Av de tio häktade har restriktionerna aldrig hävts för två av dem, den utpekade ledaren Bernard Khouri, 32, samt för den så kallade ”Torpeden”, 21.

Förutom de tio frihetsberövade personerna finns ytterligare åtta personer som åtalats för inblandning i brotten, men som är släppta i avvaktan på rättegången den 8 november.

Två av de åtalade har också begärt att få byta advokater, men tingsrätten avslog detta med motiveringen att det skulle dra ut på tiden och leda till väsentligt högre kostnader.