Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalad 17-åring: "Förlåt mig Eddie o Jakob, snälla förlåt"

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Polisen menar att en 20-årig man, som LT valt att kalla ”Torpeden”, belönades efter dubbelmordet med en Audi R6 värd cirka 700000 kronor, precis som han belönades efter mordet på ”K-Sigge” sju månader tidigare. Bilarna är skrivna på släktingar till Torpeden.

Många av de åtalade är unga, den yngsta har fyllt 17 i häktet. Enligt åklagarna ska han och en annan ung man ha tvingats stjäla två mopeder en kort tid före dubbelmordet, fordon som de förvarade i en källare i Ronna.

En av mopederna hittades sedan uppbränd på den gångstig i skogen där även vapnen och mobiltelefoner hittades. Enligt polisen utnyttjas unga skoningslöst av äldre i nätverket.

I 17-åringens cell på Kronobergshäktet hittades i april i år en utsuddad men läsbar text skriven på papper: ”Förlåt Mig Eddie o Jakob. jag visste inte. Snälla Förlåt”.