Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal mot nätpedofil flyttas fram

Åtalet mot den 29-årige man som misstänks ha lockat till sig minderåriga flickor via nätet och ­sedan utnyttjat dem ­sexuellt, skjuts upp i ytterligare två veckor.

Utredningen är nu klar och omfattar 23 målsägare, mestadels i åldrarna 13 till 15 år, i några fall äldre. Mannen har via ungdomsforum på nätet kontaktat dem, bestämt träff och sedan haft sex med dem.

Enligt kammaråklagare Marie-Louise Pettersson ska han flera gånger ha erbjudit flickor pengar för sexuella tjänster. Platserna för träffarna har varierat, ibland i hans bostad utanför Södertälje och ibland på andra platser.

– Flickorna kommer från olika delar av Mellansverige, säger Marie-Louise Pettersson, som nu är klar med åtalet.

Men 29- åringens advokat Ulrika Borg har begärt tid för att gå igenom allt, åtalet flyttas därför till den 20 maj och kommer att omfatta rubriceringar som våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn och köp av sexuell handling av barn.

Mannens mycket aktiva chattande på nätet fick ett tvärt slut när föräldrarna till en av flickorna polisanmälde, varpå 29-åringen greps den 22 februari. Husrannsakan gjordes, dator och mobiltelefon beslagtogs – där uppdagades allt fler underåriga tjejer som han haft kontakt med.