Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åström om glädjebeskedet: "Det var svårt att ta in"

Hon bar på hemligheten i en dryg vecka. I går blev det officiellt. "Jag trodde inte att det skulle hända nu", säger Telges Ellen Åström efter att ha kommit med i landslagets EM-kvaltrupp.

Annons

 – Det här har verkligen varit ett mål, men det kom ”snabbt”. Jag trodde inte att det skulle hända nu, men det är absolut något jag har jobbat för och haft som mål, säger Ellen Åström, 19, som blev uppringd av förbundskapten Jurgita Kausaite förra måndagen.

– Först blev jag jätteglatt överraskad. Det var svårt att ta in det precis då vid samtalet. Det känns jättekul att få chansen och utmaningen att få träna och spela med de spelarna.

Skador öppnade dörren till landslagstruppen. Martina Stålvant tvingades tacka nej på grund av skada – och då fastnade förbundskaptenen för Ellen Åström.

Åström är uttagen som en av 14 spelare inför EM-kvalmatcherna mot Finland och Spanien i slutet av februari. Men två spelare till kommer att strykas. Inför förra kvalmatchen var Ulrica

Holmqvist och Allis Nyström – båda är med nu – de sista att falla bort.

På guardsidan, bakom de givna systrarna Eldebrink, tävlar Åström främst med Maria Gültekin och Stefanie Yderström.

– Det finns absolut en möjlighet att få spela. Jag ska göra mitt bästa och jobba hårt, så får jag se hur långt det räcker. Mer kan jag inte göra, säger Telgeguarden.

En försmak av konkurrensen på internationell nivå fick Åström i höstas, när då okontrakterade Elin Eldebrink tränade med Telge.

– Den största skillnaden är fysiken. Spelarna har ett annat tempo och är mycket starkare i kroppen. Det här är ett test. Man får se var man ligger – och vad man kan träna på, säger Åström.