Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åström kvar i EM-kvaltruppen

Två spelare har fallit bort. Men Telges Ellen Åström är kvar i EM-kvaltruppen som just nu förbereder sig i Finland.

Det drar ihop sig till EM-kval mot just Finland och Spanien för damernas basketlandslag och som ett led i förberedelserna samlar förbundskaptenen Jurgita Kausaite spelarna för ett träningsläger i Finland. Dessutom spelas en landskamp mot Litauen på onsdag i nästa vecka.

Inför lägret föll två spelare bort. Tidigare Telgespelaren Stafanie Yderström, nu i Dudelange i Luxemburg, samt Luleås Allis Nyström. Men eftersom Alviks Nathalie Lindén tillkommit ska en spelare bort innan det är dags för kvalmatcherna.

Ellen Åström är den enda Telgespelaren i truppen. Men fem till har ett förflutet i Södertälje.

”Träningsmatchen mot Litauen kommer vara en viktig förberedelse för kvalmatcherna där vi får chansen att bygga vidare på det vi påbörjade i november och strukturera upp vårt spel. Vi vet vad som står på spel och vi har mycket att bevisa. Det är en trupp med många rutinerade spelare, med två EM-slutspel i bagaget, som vet vad de innebär att leverera,” säger Kausaite i ett pressmeddelande.

Samtidigt bekräftar landslagveteranen Barthold att det här EM-kvalet blir hennes sista.

”Det är två viktiga matcher vi står inför nu och jag kommer att göra mitt allra bästa för att hjälpa till att ta oss till vårt tredje raka EM, men sen är det nog dags att dra sig tillbaka,” säger Barthold.