Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assyriskastjärnan blir scout för AIK

Assyriskamittfältaren Kenny Pavey är närmast en ikon i AIK. Och nu knyter han ännu starkare band till Solnalaget - genom att ta en plats i klubbens scoutingorganisation.

Annons

Inför den här säsongen värvade Assyriska 36-årige AIK-mittfältaren Kenny Pavey.

Nu återvänder Pavey delvis till AIK. På måndagen meddelade klubben att man träffat en överenskommelse med Pavey om uppdrag för AIK:s scoutingorganisation, under ledning av chefsscouten Tobias Ackerman.

- Jag är väldigt glad att vara inblandad i klubben igen. Det är något som jag brinner för väldigt mycket och jag ser fram emot att jobba med Tobias och resten av personalen, säger Kenny Pavey till aikfotboll.se.

- Kenny har en historia som tillsammans med hans passion och hans ambition gör att han tillför egenskaper i AIK:s organisation. Vi kommer att starta i mindre skala under året för att utvärdera 2016 innan vi planerar i det längre perspektivet, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till aikfotboll.se.

Även chefsscouten Tobias Ackerman är glad för tillskottet:

- Kennys bakgrund som utländsk spelare som klarat av att anpassa sig väl och bygga en framgångsrik karriär i Sverige samt ett nytt kontaktnät som han adderar till organisationen 2016 gör AIK bättre, säger Ackerman.