Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriskastjärnan blir scout för AIK

Assyriskamittfältaren Kenny Pavey är närmast en ikon i AIK. Och nu knyter han ännu starkare band till Solnalaget - genom att ta en plats i klubbens scoutingorganisation.

Inför den här säsongen värvade Assyriska 36-årige AIK-mittfältaren Kenny Pavey.

Nu återvänder Pavey delvis till AIK. På måndagen meddelade klubben att man träffat en överenskommelse med Pavey om uppdrag för AIK:s scoutingorganisation, under ledning av chefsscouten Tobias Ackerman.

- Jag är väldigt glad att vara inblandad i klubben igen. Det är något som jag brinner för väldigt mycket och jag ser fram emot att jobba med Tobias och resten av personalen, säger Kenny Pavey till aikfotboll.se.

- Kenny har en historia som tillsammans med hans passion och hans ambition gör att han tillför egenskaper i AIK:s organisation. Vi kommer att starta i mindre skala under året för att utvärdera 2016 innan vi planerar i det längre perspektivet, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till aikfotboll.se.

Även chefsscouten Tobias Ackerman är glad för tillskottet:

- Kennys bakgrund som utländsk spelare som klarat av att anpassa sig väl och bygga en framgångsrik karriär i Sverige samt ett nytt kontaktnät som han adderar till organisationen 2016 gör AIK bättre, säger Ackerman.