Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriskas första förlust

Superettans hetaste anfallare sänkte Assyriska.
Linus Hallenius visade vägen för Hammarby, som till slut vann med 3–0.

Det gällde att stoppa Linus Hallenius, 21-åringen från Sundsvall, som tystat alla som inför säsongen frågade sig vem som ska göra mål för Hammarby. I 75 minuter gjorde Assyriska ett utmärkt jobb på Hammarbys målkung.

– Speciellt ”Thorsten” (Mikael Thorstensson) gör det grymt. Han är snabbare än Hallenius och klarar det hur bra som helst, vi har koll på honom, säger Assyriskas vänsterback Stefan Batan.

Men det räckte med att Hallenius fick lite för stora ytor och lite för mycket tid en enda gång. Då smällde det bakom Magnus Bahne i Assyriskas mål.

På en kontring på högerkanten lyckades Hallenius först vända bort Batan efter en lång löpduell, sedan lurade han Mikael Thorstensson och dundrade in bollen med en rejäl vänsterslägga.

– Vi slog en felpassning på offensiv planhalva som gav dem chansen att kontra. Jag tog inkasten innan, så jag fick ta en lång löpning hem. Jag kunde kanske ha kapat honom, men jag hade redan en varning och ville inte riskera en straff. Jag var ändå med honom hela vägen och "Thorsten" kom också. Men han gjorde det riktigt bra och lyckades vända bort oss, konstaterar Stefan Batan.

Läs hela matchtexten i onsdagens LT.