Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriskas argentinare till Ukraina

Assyriskas anfallare Gustavo Blanco Leschuk lämnar Assyriska. Argentinaren har skrivit på för det ukrainska laget Karpaty Lviv.

24-åringen gjorde nio mål på 24 matcher för AFF. Efter säsongen ville Assyriska förlänga med honom men fick nobben. Nu fortsätter argentinaren alltså karriären i Ukraina.

– Vi var givetvis intresserade av att förlänga med Gustavo, han gjorde en bra säsong förra året. Men vi förstod ganska tidigt att det skulle bli svårt att behålla honom. Gustavo hade som mål att spela utomlands, säger Gabriel Isskander i Assyriskas sportgrupp till LT.

Argentinaren säger själv i intervju - som är google translate-översatt - till Karpaty Lvivs hemsida att tiden i Assyriska var viktig för honom.

– I Sverige fick jag ett bra tillfälle att visa upp mig, säger han.

En koppling till Gustavo Blanco Leschuks namn kan ha fått honom att välja en ukrainsk klubb. Namnet Leschuk är nämligen ukrainskt. Hans farföräldrar kommer från Ukraina.

Det är dock första gången Gustavo är i landet, berättar han.

– När jag funderade på min nästa klubb, hörde jag att detta land håller en hög nivå på fotbollen.