Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska vill hitta ut ur höstmörkret

Hösten är här. Och Assyriska är formsvagt – precis som vanligt. Men det finns ljuspunkter inför kvällens svåra bortamatch i Örebro.

fotboll. Den mardrömslika höstsäsongen 2006 är givetvis den som sticker ut mest för AFF-fansen. Då rasade laget genom superettan och åkte till sist ur serien efter kvalförlust mot Bunkeflo.

Sedan dess har hösten fortsatt att förknippas med ångest. För tredje året i rad dippar Assyriska efter sommaruppehållet. Och även om kvalstrecket fortfarande är på betryggande avstånd behöver Södertäljelaget hitta ett vinnande spel så snart som möjligt.

– De dåliga resultaten under hösten har funnits ett tag i klubben. Jättesvårt att säga vad det beror på. I år åkte vi på två stora förluster (båda mot Ängelholm) efter uppehållet och det är tydligt att vi tappade självförtroende efter det, konstaterar tränaren Azrudin Valentic.

– Sedan har vi också drabbats av några felaktiga utvisningar på viktiga försvarsspelare. Det har påverkat negativt, inte bara den aktuella matchen utan även för följande omgång.

I kväll har ”Valli” en bredare trupp till sitt förfogande än senast mot Falkenberg. David Durmaz och Sotiris Papagiannopoulos är tillbaka efter avstängningar, och Hezha Agai är frisk igen.

Och AFF-tränaren tror att det finns visst hopp om höstsäsongens tredje seger.

– Vi vet vad vi kan. Och att möta ÖSK på bortaplan ... det är bara för oss att släppa loss och köra!