Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska: ”Vi ska utreda”

Både Assyriska och Dalkurd riskerar straff efter stöket superettapremiären.Bland annat ska en del hemmafans ha sjungit rasistiska nidramsor.

Assyriska tog tre poäng i premiären mot Dalkurd, men efterspelet blev stökigt. På slutsignalen bröt kalabalik ut när en hemmasupporter provocerade Dalkurds klack, där en del svarade med att försöka ta sig in på planen.

Och i går rapporterade fotbollskanalen.se att klubbarna nu anmälts till disciplinnämnden.

I Assyriskas fall handlar det bland annat om personen som tog sig in på planen – och att vissa supportrar ska ha sjungit rasistiska ramsor. Klubben har en vecka på sig att skicka in ett utlåtande till nämnden.

– Vi behöver lite tid att sätta oss in i de olika frågorna. Vi kommer inte kunna göra något uttalande just nu, utan

vi kommer behöva göra det först till förbundet nästa vecka. Efter det kan jag göra ett officiellt uttalande, säger AFF:s ordförande Sargon Demirdag till LT.

Om det har förekommit rasistiska ramsor, hur kommer klubben att agera?

– Jag vill inte spekulera i de frågorna. Det blir inte rätt vare sig mot klubben och de säkerhetsansvariga. Vi kommer att utreda det själva, givetvis, titta på vad som har hänt och sedan göra ett officiellt utlåtande.

Var du själv på matchen?

– Jag var på matchen.

Hörde du något?

– Nej, jag hörde ingenting. Men jag satt också med mycket annat och hade inte möjligheten att höra någonting.

Kommer ni ha någon dialog med supporterklubben, Zelge?

– Ingenting jag kan säga något om. Vi har alltid dialog med våra fans.

Inför matchen var det turbulent på supporterforum. Var det något ni pratade med era fans om?

– Vi har alltid dialog med våra fans. Vad vi diskuterar och inte måste vara mellan klubben och våra fans, säger Demirdag.

Samtidigt har polisen börjat ta tag i ärendet, totalt tolv anmälningar från matchen har kommit in. Filmmaterial från såväl arenans kameror samt en filmsekvens från LT-sporten ska inom kort granskas.

– Det rör sig om flera brott i anslutning till den här matchen. Anmälningarna har nyss kommit in och ska nu handläggas, säger Fredrik Gårdare, kriminalkommissarie ansvarig för idrottsrelaterad organiserad brottslighet i länet.

Enligt Gårdare var det i första hand inte typiska huliganer som var involverade i tumultet som uppstod efter matchen.

– Det rör sig främst inte om personer som kommit dit för att slåss och bråka, men det har urartat på grund av det starka känsloläge som uppstått, säger han.