Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska värvar ytterback – och öppnar för mer

Simon Strand, 22, har imponerat under sitt provspel med Assyriska.Nu har ytterbacken skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Assyriskas lagbygge inför säsongen fortsätter.

Under måndagskvällen gjorde klubben klart med Simon Strand, som varit på prov hos Assyriska sedan mitten av januari. Och 22-åringen har imponerat på tränaren Tor-Arne Fredheim.

– Han är en framtidsspelare. En ung, hungrig spelare som är snabb och trygg med bollen. Precis en sådan profil jag vill ha som ytterback, säger Assyriskatränaren.

Den Djurgårdsfostrade ytterbacken kommer närmast från spel i tidigare division ett-klubben Huddinge IF.

– Det är för tidigt att säga om han klarar av nivån i superettan. Men han har gjort det väldigt bra i försäsongsmatcherna. Får han träna och spela här så är jag övertygad om att han kommer göra mycket nytta i föreningen.

Trots nyförvärvet menar Fredheim att det återstår ett antal pusselbitar innan han kan känna sig nöjd med truppen.

– Vi har bara två centrala mittfältare och två mittbackar. Det håller ingenstans, så där måste vi få in tre eller fyra spelare, och fortsätter:

– Det kommer nog bli något här inom de närmaste dagarna.