Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska värvar anfallare

Tim Söderström, 21, har skrivit på ett treårskontrakt med Assyriska.

Tim Söderström kommer närmast från Djurgården men utan att ha fått speciellt mycket speltid där. I stället var han utlånad till Jönköpings Södra den gångna säsongen och gjorde där 22 matcher, 18 från start, och satte fem mål när J-Södra gick upp i allsvenskan.

Han gjorde även två matcher från start i svenska cupen för den allsvenska nykomlingen.

Enligt Assyriska har Tor-Arne Fredheim haft koll på 21-åringen ett tag.

– Tor-Arne har scoutat honom ett bra tag och vi kände även från föreningens sida att han passar in i den anfallsprofil vi letar efter. Det känns riktigt bra nu när allt är klart, säger vice ordförande Gabriel Isskander till klubbens hemsida.

Fredheim började officiellt sitt uppdrag som huvudtränare i går.

– Tim är en intressant spelartyp där vi ser en utvecklingspotential i. Alltid i rörelse och med ett gott målsinne, säger han.

Söderström själv är glad över att komma till Södertäljeklubben.

– Det känns jättebra. Det är skönt att det är klart nu och det ska bli väldigt spännande att se hur det ska gå för både klubben och för mig. Efter att ha kollat runt med olika klubbar som var intresserade så tycker jag att Assyriska passade mig bäst.