Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska utslaget ur Svenska cupen

En sen reducering hjälpte inte – Assyriska är utslaget ur Svenska cupen efter lördagens bortaförlust mot Kalmar FF med 1–3.

Assyriska har de senaste veckorna gnuggat försvarsspel, men borta mot allsvenska Kalmar FF släppte laget på nytt in tre mål i Svenska cupen. Och tränaren Tor-Arne Fredheim var inte nöjd.

– Nej, defensivt är jag inte nöjd. Absolut inte. Vi släpper in tre mål igen och går bort oss på en fast situation igen, så defensivt är det långt ifrån klockrent.

Börjar du bli orolig?

– Nej, det är sex nya som startar i dag och vi har mött två bra allsvenska lag på bortaplan.

Kalmar inledde målskyttet redan efter dryga kvarten spelad, efter att Tobias Eriksson språngnickat in en hörna.

Assyriskas Kenny Pavey hade sedan en boll inne, men domaren blåste för offside.

– Helt fel. Det var inte offside, säger Mattias Genc som började matchen på bänken.

– Det var lite konstigt, faktiskt. Man får ta chansen när man kommer in i stället, säger anfallaren som vackert assisterade till Tim Söderströms reducering till 1–3 i den 90:e matchminuten.

Men det hjälpte in, Assyriska är utslaget ur cupen.

– Nu får vi fokusera på bra träning här och avsluta snyggt mot Värnamo i cupen, säger Fredheim, som hade synpunkter på matchtiden.

– Det är inte optimalt att spela en sådan här match klockan två. Vi satte oss i bussen klockan sju i morse och hade en enkel resa ned på fem timmar. Det är inte bra förberedelser för en sådan här match.