Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska United hemmaspelade i Södertälje

Förlust, men åtminstone en förlust hemma i Södertälje. I flera år har Assyriska United tvingats hemmaspela i Stockholm. Nu hoppas klubben på en fortsättning på Geneta sportfält.

En svag först halvlek mot tabelltvåan Bagarmossen Kärrtorp BK ledde fram till söndagens 2–0-förlust.

Men det var åtminstone en förlust som kom på hemmaplan.

Det är på Geneta sportfält Assyriska United tränar. Det är också här de vill fortsätta spela sina hemmamatcher i division fyra Stockholm.

– Det har varit svårt för oss att spela på bortaplan hela tiden. Nu har det öppnats en lucka och de (Stockholms Fotbollbollförbunds tävlingskommitté) vill väl göra en utvärdering för kommande matcher, så vi fick dispens för den här matchen, säger Assyriska Uniteds sportchef Pier Rani Baresso.

Sedan sammanslagningen med Assyriska Ungdom 2013, har Assyriska United tillhört Stockholmsserien och spelat sina matcher i Botkyrka på Brunna IP.

Sedan dess har klubben arbetat för en flytt hem till Södertälje – en flytt som enligt Rani Baresso på flera sätt skulle innebära ett lyft.

– Vi hade växt som förening och hade fått helt andra förutsättningar på marknadssidan. Matcharrangemanget hade kunnat bli utan dess like, åtminstone om man ser till de här nivåerna, säger sportchefen som även tror att publiken hade hittat tillbaka.

– Vi hade kunnat snitta 150-200 personer. Minst.

Ett beslut i frågan lär tidigast komma till hösten.

– De (tävlingskommittén) är oroliga för att fler lag skulle vilja utnyttja detta, så det är därför det tar tid. Men jag har goda förhoppningar att det ska lösa sig. Alla våra motståndarlag är positiva till att spela här.