Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska testar tre mittbackar

Han har spelat med Kameruns U20-landslag och engelska Blackburn Rovers. Nu provtränar Yann Songo'o med Assyriska.

Annons

Assyriska är fortfarande på jakt efter nya spelare. Främst mittbackar. Minst en till ska in i truppen och just nu provtränar tre centrala försvarare med laget.

Mest meriterad är kanske 24-årige Yann Songo'o. Den fransk-kamerunske mittbacken har tillhört spanska Real Zaragoza och MLS-klubben Sporting Kansas City och kommer närmast från engelska Blackburn Rovers där han gjorde fyra matcher för A-laget. Han har även varit utlånad till skotska Ross County, där han gjorde 17 matcher och tre mål i skotska högstaligan under vårsäsongen 2014.

Just nu är han klubblös och hoppas på ett kontrakt med Assyriska och en framtid i Sverige.

- Jag tror att det är en bra möjlighet för mig att visa vad jag kan. Jag har pratat med min gode vän Dickson Etuhu (mittfältare i AIK) och han sa att Sverige är ett bra land att leva i, säger Yann Songo'o.

Provtränar med Assyriska gör även 25-årige fransmannen Mamadou Wague, som spelat i franska andraligan för Le Mans och Metz och närmast kommer från spel med Najran SC i saudiska premier league. Han har även meriter från franska U19-landslaget.

Den tredje mittbacken är ett bekant ansikte - 18-årige före detta AFF-junioren Strahinja Golic, som de senaste säsongerna tillhört AIK.