Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska testar tre mittbackar

Han har spelat med Kameruns U20-landslag och engelska Blackburn Rovers. Nu provtränar Yann Songo'o med Assyriska.

Annons

Assyriska är fortfarande på jakt efter nya spelare. Främst mittbackar. Minst en till ska in i truppen och just nu provtränar tre centrala försvarare med laget.

Mest meriterad är kanske 24-årige Yann Songo'o. Den fransk-kamerunske mittbacken har tillhört spanska Real Zaragoza och MLS-klubben Sporting Kansas City och kommer närmast från engelska Blackburn Rovers där han gjorde fyra matcher för A-laget. Han har även varit utlånad till skotska Ross County, där han gjorde 17 matcher och tre mål i skotska högstaligan under vårsäsongen 2014.

Just nu är han klubblös och hoppas på ett kontrakt med Assyriska och en framtid i Sverige.

- Jag tror att det är en bra möjlighet för mig att visa vad jag kan. Jag har pratat med min gode vän Dickson Etuhu (mittfältare i AIK) och han sa att Sverige är ett bra land att leva i, säger Yann Songo'o.

Provtränar med Assyriska gör även 25-årige fransmannen Mamadou Wague, som spelat i franska andraligan för Le Mans och Metz och närmast kommer från spel med Najran SC i saudiska premier league. Han har även meriter från franska U19-landslaget.

Den tredje mittbacken är ett bekant ansikte - 18-årige före detta AFF-junioren Strahinja Golic, som de senaste säsongerna tillhört AIK.