Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska testar nya ansikten

Assyriska testar provspelare och fysiken när laget i dag tar emot ex-allsvenska Åtvidaberg på Södertälje fotbollsarena på lördagen.

Räkna med ett par nya ansikten och en hel del byten när Assyriska i dag matchas mot Åtvidaberg, som så sent som förra säsongen spelade allsvensk fotboll. Samtliga tillgängliga spelare kommer att få speltid enligt Tor-Arne Fredheim – däribland fyra provspelare som Assyriskatränaren vill titta extra på.

– En kom i går och har bara gjort en träning. De andra tre har gjort det så pass bra, så att vi vill se dem spela mot ett superettalag för att kunna göra en rejäl bedömning om vi vill satsa på dem, säger Fredheim, och syftar bland annat på japanske mittfältaren/backen Noboru Shimura.

Sedan tidigare har Assyriska haft ytterligare två provspelare på besök, däribland 18-åringe amerikanske backen Alonzo Clarke.

– Alonzo är fotskadad, så han är avskriven.

Assyriskas spelidé för säsongen 2016 ligger fortfarande på skissbordet. I stället för läckra kombinationer hoppas Fredheim främst se att laget klarar hålla jämna steg tempomässigt med Åtvidaberg.

– Vi vill se hur vi hänger med ett lag som åkte ur allsvenskan – inte bara i en halvlek, utan i 90 minuter, säger Fredheim och fortsätter.

– Även positionsspelet, som ju satt väldigt bra mot Vasalund, är något vi tittar på.

Alex Pereira och Aziz Corr Nyang står över på grund av sjukdom. Även Daniel Sliper missar matchen.

Assyriskas match har avspark 13.00 på lördagen. Därefter träningsspelar även lokalkonkurrenten Syrianska på konstgräset, när Özcan Melkemichels AFC United kommer på besök. AFC United som nyligen värvade högerbacken Isa Demir, senaste säsongen i Assyriska och tidigare en mångårig Syrianskaspelare.