Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska studsade tillbaka med solklar hemmaseger mot Arameisk-Syrianska

Förlust i premiären – men Assyriska revanscherade sig i hemmapremiären och slog Arameisk-Syrianska med 3–1 efter en övertygande insats.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Hemmalaget tog tag i matchen från start och redan efter sex minuter fick Assyriska utdelning när Kevin Krans rullade in 1–0.

Assyriska dominerade första halvlek totalt. Faktum är att Arameisk-Syrianska inte skapade en enda farlig målchans under de första 45 minuterna.

Hemmalaget däremot radade upp halvchanser och skapade även ett par farliga målchanser för att kunna göra ytterligare mål, bland annat hade Kevin Krans ett friläge till och Sebastian Holmqvist hade en fin möjlighet efter att ha lurat en bortaförsvarare.

Men hemmaledningen i halvtid stannade vid 1–0.

Men i andra halvlek skulle Assyriska få mer utdelning.

Husein Aly gjorde 2–0 i den 49:e minuten – men det målet gjorde att det faktiskt blev bättre fart på Arameisk-Syrianska som reducerade till 2–1 genom Kristijan Cosic, inte helt ologiskt i den 56:e minuten. Cosic kom fri efter en lång boll från backlinjen och rullade in målet bakom en chanslös Kevin Dyplin som fick chansen då Assyriska har skadeproblem på målvaktssidan. 18-årige Dyplin svarade för en mycket stabil insats.

Assyriska avgjorde matchen i den 74:e minuten då Kevin Krans rullade in sitt andra mål för dagen. Helt rättvis seger sett över 90 minuter.

Assyriska svarade för en mycket bra insats. Anfallsspelet höll hög klass, framför allt så varierade man kantspelet med Stefan Batan och Aly på vänsterkanten och Emil Eliasson och Sebastian Holmqvist på högerkanten.